fbpx
Home » Teixits » Molleton » Què és una càmera negra de teatre?

La càmera negra d’un teatre o espai escènic és el conjunt de cortinatges opacs de color negre que s’utilitzen per delimitar o aforar l’escena i per ocultar de la vista de l’espectador tots els elements que estan fora d’ella. A més, una càmera negra ha de d’enfosquir i absorbir la llum, i en cap cas ha de reflectir-la en cas d’il·luminar.

A continuació, detallem els principals cortinatges presents en una càmera negra:

– Teló de fons o teló de fòrum: Cortina gran situada a al final de de la caixa escènica i utilitzada per delimitar la profunditat de l’escena i amagar el sector del darrere.

– Potes: Cortina vertical situada als laterals de la caixa escènica i utilitzada principalment per acotar l’amplada de l’escena i ocultar els sectors laterals.

– Bambolines: Cortina horitzontal situada a la part superior de la caixa escènica i utilitzada principalment per acotar l’alçada de l’escena i amagar el sector superior.

Parts d'una càmera negra de teatre

A – TELÓ DE FONS

B – POTES

C – BASTIDORS

Quins tipus de càmera negra existeixen?

Càmera negra a la Italiana clàssica: Es caracteritza per la disposició de les potes a les espatlles de l’escenari paral·leles al teló de boca i amb lleugera inclinació per ocultar els laterals de l’escena.

Càmera negra a la Italiana clàssica
Càmera negra a la Italiana recta: Es caracteritza per la disposició de les potes a les espatlles de l’escenari paral·leles al teló de boca per ocultar els laterals de l’escena.
Càmera negra a la Italiana recta
Càmera negra a l’Alemanya: Es caracteritza per la disposició de les potes a les espatlles de l’escenari perpendiculars al teló de boca i creant una caixa negra tancada. Les potes poden substituir-se per telons grans per tancar les espatlles.
Càmera negra a l'Alemanya

Què teixits s’utilitzen per als cortinatges de camèra negra de teatre?

Generalment els cortinatges de cambra negra es confeccionen amb teixits opacs, fonoabsorbents i d’aparença completament mat com són els velluts, muletons o teixits apelfats com el Woolserge

Contacta amb nosaltres o demana’ns un pressupost sense compromís i t’assessorarem sobre l’opció més adequada per al teu projecte!

Archives

Categories

Acabats per telons i cortines

Acabats per telons i cortines

TIPUS D'ACABATS PER TELONS I CORTINES Què acabat perimetral necessites per la teva cortina o teló? Per resoldre aquesta pregunta hem preparat una senzilla i pràctica guia visual perquè coneguis les diferents opcions disponibles i ajudar-te a escollir l'acabat...

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

L'embocadura és l'obertura de l'escenari d'un teatre a través de la qual el públic pot veure l'escena. Ve normalment definida per l'arc de prosceni i delimitada pels cortinatges d'embocadura com són el teló de boca, bambalinón o els arlequins. A continuació, detallem...

Per a més informació consulti …

Telons i cortines

Velluts

Share This