fbpx
Home » Terres de dansa » L’importancia d’utilitzar un terra adecuat per la dansa

L’elecció d’un terra adecuat per la dansa és un dels factors essencials per reduir el risc de lesions dels ballarins en la pràctica diària de la dansa, tant durant la seva fase d’aprenentatge com en la seva etapa professional.

L'importancia d'utilitzar un terra adecuat per la dansa

En el passat els terres de dansa que s’han instal·lat en espais escènics, sales d’assaig o escoles han estat durs, rígids i inadequats per a la dansa. Habitualment han estat terres realitzats amb una base únicament de fusta sense l’amortiment necessari per a la dansa i amb el conseqüent risc de lesions per als ballarins.

Amb l’evolució de la dansa també s’han millorat les principals característiques dels terres com l’elasticitat o la fricció, per intentar prevenir d’aquesta manera qualsevol tipus d’accident o lesió. Actualment s’instal·len terres amb una major amortiment en tota la superfície i hi ha al mercat diferents opcions de linòleums o tapissos de dansa adequats per a totes les disciplines.

Archives

Categories

tarima de dansa manero classic
Subterres i terres protectors

La solució més habitual i recomanada és instal·lar una tarima de dansa, com Manero Classic, realitzada amb una base de cautxú d’alta densitat que aporta flexibilitat i amortiment en tota la superfície i un sobre de tauler d’abedul d’alta resistència. Posteriorment aquesta tarima es cobreix amb un linòleum o tapís adequat a cada estil, per aconseguir un terra i una superfície perfectes per a la dansa.

Una alternativa més econòmica a la tarima de dansa i d’ús recent són els subsòls d’escuma, com els models Komfort o Spikes. Estan especialment ideats per instal·lar directament en superfícies dures com formigó, terratzo, etc …, i permeten crear una base confortable i amb certa amortiment, sobre la qual posteriorment instal·lar el tapís o linòleum de dansa.

Un altre dels aspectes fonamentals en un terra de dansa és el coeficient de fricció i lliscament de la seva superfície. Els linòleums o tapissos de dansa han de permetre una esllavissada controlat però evitar que els ballarins rellisquin, per prevenir d’aquesta manera possibles lesions. Aquestes característiques poden variar segons el tipus de dansa, per aquest motiu, hi ha al mercat un ampli ventall de linòleums, amb característiques i prestacions diferents, adequats per a tots els estils de dansa.

Necessites que t’assessorem sobre el terra de dansa més adequat a les teves necessitats? Contacta amb nosaltres i t’ajudarem.

EN14904

Norma que estableix els paràmetres d’elasticitat dels terres esportius multiús d’interior. Inclou diferents característiques i mesuraments dels sòls com a deformació vertical, absorció d’impactes, resistència a l’impacte o coeficient de lliscament, entre d’altres.

 

A 13893

Norma que estableix la resistència a l’relliscada dels terres. Inclou mesuraments dels coeficients de fricció dinàmics en superfícies de terra seques.

Guany a la projecció

Guany a la projecció

En un article anterior vam parlar sobre les característiques tècniques hem de valorar abans de comprar una pantalla de projecció com la brillantor, el contrast o el hotspot. Però hi ha un altre factor tècnic molt rellevant que hem de valorar per escollir la pantalla...

Acabats per telons i cortines

Acabats per telons i cortines

TIPUS D'ACABATS PER TELONS I CORTINES Què acabat perimetral necessites per la teva cortina o teló? Per resoldre aquesta pregunta hem preparat una senzilla i pràctica guia visual perquè coneguis les diferents opcions disponibles i ajudar-te a escollir l'acabat...

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

L'embocadura és l'obertura de l'escenari d'un teatre a través de la qual el públic pot veure l'escena. Ve normalment definida per l'arc de prosceni i delimitada pels cortinatges d'embocadura com són el teló de boca, bambalinón o els arlequins. A continuació, detallem...

Para más información consulte…

Subterres i terres protectors

Tarima de dansa Manero Classic

Share This