fbpx
Home » Lightsorber » La recerca del vellut negre més intens

Partint d’una analogia entre un motor i el seu combustible, podem dir figurativament que el color d’una superfície correspondria a el motor i la llum que es reflecteix en ella seria el combustible. Per a un correcte funcionament les dues han d’encaixar a la perfecció.
Aquesta analogia podem aplicar-la als cortinatges negres dels escenaris, ja que des de fa molt temps la seva percepció és tot un repte per a l’ull humà. En els últims anys, el “combustible” o la llum ha canviat significativament amb la tecnologia LED. Això ha provocat que alguns “motors” o superfícies de cortines negres s’aprecien amb aspecte rugós o arrugat i es vegin brillants, platejades, grisos o, en qualsevol cas, no tan negres com abans.

Per funcionar un motor de combustió interna necessita combustibles fòssils i un motor elèctric necessita electricitat. Només un motor híbrid pot funcionar amb els dos combustibles.

Els velluts LightSorber serien aquest “motor híbrid” per a un cortinatge negre d’escenari perquè absorbeixen tant l’espectre blau de les llums LED com l’espectre vermell de les llums clàssiques. Els velluts LightSorber funcionen sense problemes fins i tot si s’utilitzen diferents fonts de llum a el mateix temps.

En una frase: els velluts LightSorber ofereixen el color negre més intens de l’mercat per a cortinatges i amb la major neutralitat de color per a tot tipus de llum.

Partes de una embocadura de teatro

QUÈ TÉ DE “HÍBRID” EL VELLUT LIGHTSORBER?

El color de la superfície que es percep es pot veure influenciat tant per l’estructura de el teixit com pels tints químics que se li apliquen. En la majoria dels casos és una combinació aleatòria de tots dos factors.

S’ha desenvolupat per primera vegada en el vellut LightSorber una construcció tèxtil específica per absorbir una gran quantitat d’energia lumínica gràcies sobretot a la seva estructura superficial. A més, s’han desenvolupat noves combinacions de tints que absorbeixen la major quantitat d’energia en tot l’espectre de llum visible.

El resultat és l’excepcional efecte híbrid de l’vellut LightSorber amb el color negre més intens de l’mercat.

 

VELLUT NEGRE “LLEUGER”: 450 G / M2 PER AL COLOR NEGRE MÉS INTENS

Fins ara, la regla bàsica ha estat: com més gran és el pes més negre és el vellut.

El desenvolupament de l’vellut LightSorber ha demostrat que l’estructura de la superfície de l’vellut és el factor essencial per a l’absorció de la llum. Per tant, el pes és simplement el resultat de la seva fabricació i no juga un paper decisiu en la intensitat de la color negre.

Sens dubte, el vellut amb el color negre més intens és el vellut LightSorber DD25 i amb un pràctic pes de solament 450 g / m2.

No obstant això, hi ha altres raons per les quals als dissenyadors d’escenaris els agrada utilitzar velluts més pesats, com per exemple, complir amb els requisits acústics de l’espai escènic.

Per aquest motiu, també s’ha desenvolupat el vellut LightSorber D18 més pesat amb un gramatge de 600 g / m2 però amb una intensitat de color negre lleugerament inferior al vellut LightSorber DD25.

Embocadura de teatro hecha con terciopelo de algodón

MESURA DE DIFERÈNCIA DE COLOR SEGONS DIN6174

Els velluts LightSorber destaquen sobre la resta de velluts de mercat amb uns valors de reflectància un 35% inferior al rang de 400-500 Nm (blau) i més d’un 70% inferior al rang de 500-700 Nm (groc a vermell ).

Embocadura de teatro hecha con terciopelo sintético

CONSELL: ELS COLORS DE LLUM PER SOTA DE 4700 KELVIN PROPORCIONEN NEGRES MÉS INTENSOS.

Tot i que la distribució espectral de la llum dels focus amb la mateixa temperatura de color pot ser diferent, a la pràctica, es percep que el negre és més intens a temperatures de color inferiors a 4700K.

Gràcies a la seva estructura i a l’ús especial de tints i tècniques de tintura, els velluts LightSorber absorbeixen més llum en tot l’espectre de llum visible que qualsevol altre tèxtil que coneguem. No obstant això, en la majoria dels casos experimentarà un color negre encara més intens quan la temperatura de la llum sigui inferior a 4700 Kelvin.

Contacta amb nosaltres o demana’ns un pressupost sense compromís i t’assessorarem sobre l’opció més adequada per al teu projecte!

Archives

Categories

Novetats en Teatrerya per al 2021

Novetats en Teatrerya per al 2021

Amb l'arribada d'aquest nou any us portem moltes novetats i nous productes que incorporem al nostre catàleg de teixits ignífugs i escenogràfics, linolis de dansa, terres per a esdeveniments o tecnologia escènica, entre d'altres.La primera novetat és la renovació de la...

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

L'embocadura és l'obertura de l'escenari d'un teatre a través de la qual el públic pot veure l'escena. Ve normalment definida per l'arc de prosceni i delimitada pels cortinatges d'embocadura com són el teló de boca, bambalinón o els arlequins. A continuació, detallem...

PER A MÉS INFORMACIÓ SOBRE velluts CONSULTEU …

Lightsorber dd 18

Velluts

Share This