fbpx
Home » Pantalles » Guany a la projecció
características de reflexión tipo d pantalla wien

En un article anterior vam parlar sobre les característiques tècniques hem de valorar abans de comprar una pantalla de projecció com la brillantor, el contrast o el hotspot. Però hi ha un altre factor tècnic molt rellevant que hem de valorar per escollir la pantalla que millor s’adapti a les nostres necessitats: el guany.

El guany o factor de guany és un valor que determina la incidència de la llum sobre una pantalla de projecció en una direcció determinada. Aquesta incidència pot ser de transmissió o reflexió, segons si la pantalla és de projecció frontal o retroprojecció.

Quan la llum de la projecció es difumina de la mateixa manera en totes les direccions i el valor de guany tendeix a 0, es considera que la qualitat de la imatge és la mateixa independentment de quin sigui el nostre angle de visió. En canvi, si el valor de guany augmenta, la llum de projecció tendeix a concentrar-se al centre de la pantalla i la qualitat de la imatge disminueix a mesura que la nostra posició és més angulada.

D’altra banda, quan el guany de la nostra pantalla de projecció és més alta podrem utilitzar un projector amb menys lúmens de potència. Mentre que si el valor de guany de la nostra pantalla de projecció és més baix podrem utilitzar un projector amb major potència lumínica.

La norma alemanya DIN 19.045-4, “Projection of still pictures and motion-pictures; light measurements of projection units “, classifica les pantalles de projecció en quatre categories segons les seves característiques de transmissió i reflexió. Per realitzar aquesta classificació la norma utilitza el factor de guany anteriorment explicat. Dins d’aquesta classificació, ens centrarem en els tipus de pantalla D i R.

características de reflexión tipo d pantalla wien

TIPUS DE PANTALLA D

La pantalla tipus D o pantalla de difusió dispersa la llum de projecció de manera uniforme i difusa cap a totes les direccions. La llum de la projecció es reflecteix quan aquesta incideix a la pantalla des de davant. En general, la reflexió de la llum és més intensa en el centre de la projecció, amb un guany més alta, i aquesta es va reduint a mesura que l’angle és més gran. Els models de tela de projecció més habituals per a pantalles tipus D són WHITESTAR o WIEN.

Tela retroproyección

TIPUS DE PANTALLA R

La pantalla tipus R és una pantalla utilitzada amb retro projecció. La llum de projecció incideix a la pantalla des de la part posterior i, a diferència de l’tipus D, aquesta es transmet cap a la part davantera. En general, les pantalles tipus R difuminen uniformement la projecció cap a totes direccions, fins i tot quan l’angle és més gran. Per realitzar pantalles tipus R s’utilitzen teles de retroprojecció específiques com els models NEVE o DARK PEARL.

Necessites una pantalla de projecció de qualitat? Contacta amb nosaltres o demana’ns un pressupost sense compromís i t’assessorarem sobre l’opció més adequada per al teu projecte!

Archives

Categories

Acabats per telons i cortines

Acabats per telons i cortines

TIPUS D'ACABATS PER TELONS I CORTINES Què acabat perimetral necessites per la teva cortina o teló? Per resoldre aquesta pregunta hem preparat una senzilla i pràctica guia visual perquè coneguis les diferents opcions disponibles i ajudar-te a escollir l'acabat...

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

L'embocadura és l'obertura de l'escenari d'un teatre a través de la qual el públic pot veure l'escena. Ve normalment definida per l'arc de prosceni i delimitada pels cortinatges d'embocadura com són el teló de boca, bambalinón o els arlequins. A continuació, detallem...

Para más información consulte…

Pantallas de proyección

Neve

Share This