fbpx
Home » Teixits » Chroma key » Guia per escollir la tela chroma key adecuada

El Chroma Key és una tècnica audiovisual que consisteix a substituir un color primari d’una imatge per una altra imatge diferent mitjançant equips especialitzats. Per realitzar aquesta substitució s’utilitzen habitualment fons croma de color verd o blau. És una tècnica àmpliament utilitzada en cinema, televisió, fotografia o actualment en els cada vegada més freqüents esdeveniments virtuals.
Per això hem creat aquesta guía per escollir la tela chroma key adecuada.

chroma
Per què s’utilitza el color verd o blau per al Chroma Key?

La principal raó d’utilitzar el color verd o blau per als efectes de Chroma Key és que tots dos colors no són presents a la pell d’una persona i són poc habituals en la roba. Tradicionalment el color blau ha estat el més utilitzat, però en l’actualitat el color verd és el preferit per a efectes de Chroma Key degut principalment a el patró de Bayer (RGB) que utilitzen la majoria de càmeres digitals.

Cromakeys

Quin material utilitzo per a la meva Chroma Key?

Hi ha diferents opcions de material per realitzar la teva Chroma Key: teles o ciclorames, fons pintat o terres de linoli, entre d’altres. Totes aquestes opcions són idònies per a aquest efecte però, segons quin sigui el teu espai, et encaixarà millor una opció o una altra.

A l’hora de decidir quin material escollir, és molt important tenir en compte que la superfície ha de ser completament llisa, amb la mateixa tonalitat de color i evitant arrugues o irregularitats. D’aquesta manera, aconseguiràs un fons uniforme i consistent per realitzar les teves efectes de Chroma Key.

 

 

Algun consell…

És recomanable utilitzar il·luminació diferent per primer il·luminar uniformement tot el teu fons de Chroma Key i posteriorment il·luminar el subjecte o elements que tinguis situats davant. Evitaràs d’aquesta manera possibles ombres i aconseguiràs una il·luminació homogènia.

 

 

Una mica d’història…

Abans d’arribar a la utilització de l’croma, hi va haver predecessors que van utilitzar altres tècniques per aconseguir efectes similars i poder introduir elements en la imatge. Frank Williams el 1918 utilitzo un fons de color negre en L’Home Invisible o Walt Disney va utilitzar un fons blanc per introduir actors humans a Las Comèdies d’Alicia. En els anys 30 l’estudi RKO Ràdio Pictures va començar a experimentar amb fons de color blau en Volant feia Rio de Janeiro i el 1940 Larry Buttler va ser el primer a utilitzar-lo correctament a El Lladre de Bagdad. Tanmateix, la tècnica amb croma blau va tenir moltes limitacions fins a la irrupció de Petro Vlahos. El per molts considerat l’inventor de l’Chroma Key, va evolucionar la tècnica millorant els problemes de retallada i aconseguint un efecte molt més realista com es pot veure, per exemple, en la pel·lícula de Disney Mary Poppins.

¿Necessites un chroma key de qualitat? ¡Contacta con nosaltres o demana’ns un pressupost sense compromís i t’assessorarem sobre l’opció més adequada per al teu projecte!

Archives

Categories

Acabats per telons i cortines

Acabats per telons i cortines

TIPUS D'ACABATS PER TELONS I CORTINES Què acabat perimetral necessites per la teva cortina o teló? Per resoldre aquesta pregunta hem preparat una senzilla i pràctica guia visual perquè coneguis les diferents opcions disponibles i ajudar-te a escollir l'acabat...

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

L'embocadura és l'obertura de l'escenari d'un teatre a través de la qual el públic pot veure l'escena. Ve normalment definida per l'arc de prosceni i delimitada pels cortinatges d'embocadura com són el teló de boca, bambalinón o els arlequins. A continuació, detallem...

Per a més informació consulti…

Croma key

Linoleos de danza

Share This