fbpx
Home » Teixits » Telons i cortines » Cortinatges i telons d’una embocadura de teatre

L’embocadura és l’obertura de l’escenari d’un teatre a través de la qual el públic pot veure l’escena. Ve normalment definida per l’arc de prosceni i delimitada pels cortinatges d’embocadura com són el teló de boca, bambalinón o els arlequins.

A continuació, detallem els principals elements presents en una embocadura de teatre:

 

– Prosceni: El prosceni és la zona que separa l’escenari de l’auditori o pati de butaques i que pot tenir diverses formes. També pot rebre el nom de davant escena, corbata o glòria.

– Teló de boca: És el gran teló o cortina principal que tanca l’embocadura d’un teatre i separa l’escenari de la sala i els espectadors, podent obrir-se i tancar-se en sentit vertical o horitzontal.

– Bambalinón: És la primera cortina horitzontal situada a la part superior, davant de la cortina de boca i que és més ampla que la resta de les bambolines. S’utilitza per acotar l’alçada de l’escena i juntament amb els arlequins en els laterals delimiten l’embocadura de teatre.

– Arlequins: Cortina o bastidor vertical situat en els laterals de l’embocadura d’un teatre, que s’utilitza per ocultar a l’públic els laterals de l’escena i acotar l’amplada de la mateixa.

– Guardamalleta: Cortina fixa horitzontal que està situada a la part superior de l’embocadura i és utilitzada principalment com a element decoratiu.

– Faldó: Cortina o peça de roba fixa horitzontal utilitzada per a cobrir el frontal inferior de l’escenari o prosceni, que complementa l’embocadura d’un teatre.

Partes de una embocadura de teatro

A – TELÓ DE BOCA

B – ARLEQUINS

C – BAMBALINÓN

D – GUARDAMALLETA

E – FALDÓ

Què teixits s’utilitzen per als cortinatges d’una embocadura de teatre?

Els cortinatges de les embocadures d’un teatre es caracteritzen per estar confeccionats principalment amb velluts ignífugs de gramatges mitjans o alts. Dins dels velluts ignífugs existeixen dues variants principals com són els velluts de cotó o els velluts sintètics.

Embocadura de teatro hecha con terciopelo de algodón

Els velluts de cotó tradicionals tenen un elegant pelatge d’aparença mat i a l’estar fabricats amb fibres naturals requereixen una major cura. El ignifugat de l’vellut de cotó s’aconsegueix gràcies a un tractament realitzat després de la fabricació de la roba.

Oferim diferents models de velluts de cotó com són el vellut Chopin de 350 g / m2, el vellut Verdi de 470 g / m2, el vellut AMADEE WP de 500 g / m2 o el vellut MIDNIGHT de 600 g / m2.

Embocadura de teatro hecha con terciopelo sintético

Els velluts sintètics tenen una excel·lent aparença mat, ofereixen una major resistència als trencaments o desgast i necessiten un menor manteniment. El ignifugat de l’vellut sintètic s’aconsegueix durant el procés de fabricació de el teixit a l’utilitzar fibres de polièster ignífugues, motiu pel qual es consideren ignífugs permanents.

Oferim diferents models de velluts sintètics d’excel·lent qualitat com són el vellut RENO CS o MAHLER CS tots dos de 380 g / m2, NIZA CS o Lehar CS tots dos de 500 g / m2, o MOON CS de 600 g / m2.

Contacta amb nosaltres o demana’ns un pressupost sense compromís i t’assessorarem sobre l’opció més adequada per al teu projecte!

Archives

Categories

Fab Lab Madrid

Fab Lab Madrid

Us presentem una instal·lació que realitzem al centre educatiu Fab Lab IED de Madrid on instal·lem cortinatges de doble cara muntats sobre carrils circulars per separar diferents aules i espais. Vam instal·lar a 9 aules diferents carrils circulars d'accionament manual...

Guia per escollir la tela chroma key adecuada

Guia per escollir la tela chroma key adecuada

El Chroma Key és una tècnica audiovisual que consisteix a substituir un color primari d'una imatge per una altra imatge diferent mitjançant equips especialitzats. Per realitzar aquesta substitució s'utilitzen habitualment fons croma de color verd o blau. És una...

Acabats per telons i cortines

Acabats per telons i cortines

TIPUS D'ACABATS PER TELONS I CORTINES Què acabat perimetral necessites per la teva cortina o teló? Per resoldre aquesta pregunta hem preparat una senzilla i pràctica guia visual perquè coneguis les diferents opcions disponibles i ajudar-te a escollir l'acabat...

Per a més informació sobre telons i cortines de teatre consulti …

Telons i Cortines

Velluts

Share This